Anasayfa / Sektörel / Duyurular / Genel / Türk ve Yabancı Ülke Vatandaşlarının
Sınır Kapılarından Giriş Çıkışlarına İlişkin Bilgilendirme

Türk ve Yabancı Ülke Vatandaşlarının
Sınır Kapılarından Giriş Çıkışlarına İlişkin Bilgilendirme

Sayı: 2020/366
Tarih: 12.06.2020
Sayın Üyemiz,

T.C. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından "Türk ve Yabancı Ülke Vatandaşlarının Sınır Kapılarımızdan Giriş/Çıkışları" konulu bir Genelge yayınlanmıştır.

Yayınlanan genelgede T.C. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde COVID-19 ile mücadelede kaydedilen olumlu gelişmeler doğrultusunda kara, hava ve deniz sınır kapılarından yabancı ülke vatandaşlarının ülkemize giriş çıkış konularının değerlendirildiği bildirilmiştir.

Bu doğrultuda COVID-19 salgını ile mücadele sürecinde yayınlanan ve Türk vatandaşları ile yabancı ülke vatandaşlarının hava, kara ve deniz yoluyla ülkemize giriş çıkışlarını düzenleyen ilgili Genelge'nin İran kara sınır kapılarından yolcu giriş çıkışlarına yönelik hükümleri hariç olmak üzere diğer hükümlerinin yürürlükten kaldırıldığı belirtilmiştir.

Havayolu ile yapılacak seyahat planlamalarına ilişkin sürecin T.C. Sağlık Bakanlığı, T.C. Dışişleri Bakanlığı ve T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın koordinesinde yönetileceği, ülkemize giriş yapan Türk vatandaşları ile yabancı ülke vatandaşlarının tamamına sağlık kontrolü yapılacağı bildirilmiştir.

Söz konusu genelgeyi ekte bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr